Lesvos Taxi service

  

Tours/Excursies

Wij geven u de kans om het eiland Lesvos te verkennen in uw eigen tempo en op uw gemak. Hieronder vindt u een aantal van de meest populaire excursies die het eiland te bieden heeft. Tours/excursies kunnen worden aangepast aan uw wensen, maar u kunt ook uw eigen route bepalen met onze hulp. Wij geven u voldoende tijd om alle plaatsen te bekijken, foto's te maken, monumenten te bezoeken, souvenirs te kopen, iets te drinken en eten (optioneel). Het is mogelijk om op elk punt van een excursie te starten. Bezoek ons fotoalbum om een indruk van onderstaande excursies te krijgen (foto's zijn door ons genomen). 

Onze taxi(s) kunnen voor een aantal uur, een halve dag, een hele dag of zelfs voor meerdere dagen gereserveerd worden. Neemt u alstublieft contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Ontdek zuid-oost-noord-midden Lesvos (dagtrip)

We starten vanaf Petra dat een mooie attractie is om te zien. De Mariakerk staat op een hoge rots en heeft 114 treden naar de top. U kunt flaneren op de boulevard of door de smalle straatjes wandelen. Daarna rijden we naar het midden van het eiland en stoppen in het dorp Skala Kalloni aan de baai van Kalloni. Hier vindt u een leuk plein (plateia). Wanneer we naar Mitilini gaan, kunt u de flamingo's en andere vogelsoorten bij de zoutvlakten zien en passeren we mooie natuurlandschappen. In Mitilini bekijken we het grootste kasteel van het eiland. We gaan naar het dorp Moria waar u het Romeins aquaduct kunt bezichtigen. Rijdend langs de oostkust ziet u mooi landschap, de blauwe Egeïsche Zee en de Turkse kust. We stoppen in het dorp Mandamados, waar zich het klooster van de aartsengelen Michael en Gabriël (Agios Taxiarchis) bevindt. U kunt ook in het dorp gemaakte keramiek bekijken en/of kopen. We rijden naar het dorp Skala Sikamineas met een pittoresk vissershaventje en het kerkje Maria de Zeemeermin op een rots aan de kust. We vervolgen onze reis en komen aan in Molivos, welke gelegen is aan de noordkant van het eiland. We bezoeken een mooi kasteel op het hoogste punt van Molivos en we gaan naar het kleine haventje, waar u iets kunt drinken en foto's kunt maken. Hierna keren we terug naar Petra.

Ontdek noord-west Lesvos (dagtrip)

We rijden door de dorpen Petra/Molivos, Anaxos en Skoutaros naar de schildpaddenpoel net buiten Skalachori. In Skalachori kunt u een oude Turkse minaret zien. We vervolgen onze weg via Vatousa naar het bergdorp Andissa, waar we voor een verfrissing op het bekende plein (plateia) kunnen stoppen. Later gaan we naar het Ypsilou klooster, welke gelegen is op een hoge berg in de buurt van Sigri. Daar heeft u een adembenemend uitzicht over het westelijk vulkanisch gebied van het eiland. Dan gaan we naar het park van het Versteende Woud. U zult genoeg tijd hebben om de bomen te bekijken. Daarna gaan we naar het museum in Sigri waar ze de geologische en vulkanische structuur van westelijk Lesvos en het ontstaan van het versteende woud miljoenen jaren geleden verklaren. Na een bezoek aan een klein kasteel in Sigri keren we terug. (Optie is een bezoek aan Skala Eressos).

Ontdek noord-midden-zuid Lesvos (dagtrip)

We rijden door de dorpen Petra/Molivos naar de zoutvlakten, waar u de flamingo’s en andere vogels kunt zien. Daarna volgen we de route langs de baai van Kalloni, passeren we Achladeri en rijden we het bosgebied van zuid-Lesvos in. We ontdekken mooie natuurlandschappen wanneer we de bergdorpen Ampeliko en Akrasi en ook Melinda aan de kust passeren om in de stad Plomari te eindigen. Hier kunt op de boulevard flaneren, wandelen in de achteraf straatjes waar zich winkeltjes bevinden of u kunt 1 van de musea bezoeken (bijvoorbeeld het ouzomuseum). Wanneer we voldoende tijd in Plomari doorgebracht hebben, keren we terug via de baai van Gera (adembenemend landschap). 

 Ontdek noord-midden Lesvos (halve dagtrip)

We rijden door de dorpen Petra/Molivos, Anaxos, Skoutaros en Filia (optie is een bezoek aan de schildpaddenpoel in de buurt van Skalachori) naar het Leimonos klooster (Sint Ignatius), dichtbij Kalloni. Daarna passeren we de zoutvlakten nabij de Golf van Kalloni en gaan naar de opgraving van Messa. We vervolgen onze weg naar Agia Paraskevi, waar u het olijfpersmuseum kunt bezoeken en enkele mooie herenhuizen en de brug van Kremasti kunt bekijken. Hierna gaan we door het dorp Napi naar Mandamados, wat bekend staat om zijn keramiek, traditionele kaas en yoghurt en natuurlijk het Taxiarchis klooster (aartsengelen Michael en Gabriël). Dan rijden we langs de noordkust waar de Turkse kust zichtbaar is en bereiken het pittoreske vissersplaatsje Skala Sikamineas. Na een rondwandeling rijden we richting Molivos en keren terug.

Ontdek noord-midden-middenzuid Lesvos (halve dagtrip)

We rijden door de dorpen Petra/Molivos naar de zoutvlakten, waar u de flamingo’s en andere vogels kunt zien. Daarna volgen we de route langs de baai van Kalloni, passeren we Achladeri en rijden we het bosgebied van zuid-Lesvos in. We ontdekken mooie natuurlandschappen wanneer we het traditionele bergdorp Agiasos bereiken, dat bekend staat om zijn lokale keramiek, houtsnijwerk en kruiden. U kunt door het dorp wandelen en de beroemde Mariakerk bezoeken. Daarna vervolgen wij onze weg naar Karini, waar u de holle boom waarin de lokale schilder Theofilos heeft gewoond, kunt zien. Dan volgen we de weg om de oude opgraving/ruïnes van Messa, dichtbij de zoutvlakten, te bereiken. Wanneer u de oude ruïnes hebt bekeken, keren we terug. 

Ontdek noord Lesvos (minitrip)

We rijden door de dorpen Petra/Molivos naar Petri voor een adembenemend panoramisch uitzicht van Petra en de omgeving. We volgen de route door de bergdorpen Stipsi, Ypsilometopo, Pelopi (familie achtergrond van Michael Dukakis, een voormalig Amerikaans presidentskandidaat) en Kapi naar Mandamados, wat bekend staat om zijn keramiek, traditionele kaas en yoghurt en natuurlijk het Taxiarchis klooster (aartsengelen Michael en Gabriël). Dan rijden we langs de noordkust waar de Turkse kust zichtbaar is en bereiken het pittoreske vissersplaatsje Skala Sikamineas. Na een rondwandeling rijden we richting Molivos en keren terug.

Wandelen en vogelspotten

Lesvos is een waar paradijs voor wandelaars, vogelspotters, liefhebbers van natuur/orchideeen/vlinders en fotografen. Voor meer informatie en foto's van wandelroutes, rustige stranden en landschappen kunt u de volgende websites bezoeken: Foxys Island Walks of Sunflower books. Als u geïnteresseerd bent in vogelspotten, kunt u de volgende website bezoeken: Lesvos Birding. Hier kunt u vogellijsten en vogelspotgebieden op Lesvos bekijken. Het eiland heeft veel natuurschoon voor fotografie zoals mooie natuur, wild en droog landschap, veel baaien, monumenten, kerken en kloosters, adembenemende panorama's etc. Wij kunnen u naar elke gewenste plaats brengen en u weer op een afgesproken tijd en plaats ophalen om u terug te brengen naar uw accommodatie.

 Theo:   (+30) 697 220 3663

 Astrid: (+30) 693 489 5338

 lesvos.taxiservice@gmail.com

Volg ons op: